Otthonfelújítási támogatás napelemes rendszerre is! »
Csatlakozás

Csatlakozás

A termelő berendezés csatlakoztatása a belső felhasználói hálózatra történik, így a termelt energia a saját fogyasztó berendezéseken, részben vagy teljesen felhasználásra is kerülhet.

Ha a pillanatnyi felhasználás nagyobb, mint a termelt energia, a szükséges energia a közcélú hálózatból kerül pótlásra.


Ha a pillanatnyi termelés meghaladja a felhasználást, a többlettermelés a közcélú hálózatba kerül.

A termelő berendezés részegységeinek magyarországi alkalmazhatósága-, valamint a közcélú hálózati csatlakoztatáshoz előírt elosztói követelményeknek való megfelelőség biztosítása a forgalmazó/telepítő felelőssége.
 

Továbbá a HMKE létesítésnél be kell tartani a villamos energiatermelő berendezések létesítésére és üzemeltetésére vonatkozó egyéb jogszabályi kötelezettségeket, illetve az építési- és környezetvédelmi előírásokat is.

JÓ TUDNI!

A HMKE berendezést a kétirányú (ad-vesz) mérő szolgáltató általi felszereléséig üzembe helyezni TILOS! Ellenkező esetben a felhasználó szerződésszegést követ el. A mérő felszereléséig megtermelt energiát a későbbiekben nem áll a szolgáltató módjában elszámolni. A szakszerűtlen HMKE szerelés és/vagy az engedély nélküli üzembe helyezés miatti kártérítési és egyéb felelősség az igénybejelentőt terheli.

Legyen Ön is elégedett ügyfelünk!

Tegyen próbára minket és kérje ajánlatunkat most!

Kérje ajánlatunkat most!